Sinaasappelolie in aromatherapie

De geur van etherische sinaasappelolie is bijzonder geschikt voor aromatherapie. De geur van sinaasappelolie wordt door velen niet alleen als heel prettig ervaren, maar kent ook verschillende positieve effecten.

Etherische sinaasappelolie verminderd stress, en zorgt dat u zowel lichamelijk als geestelijk ontspant (bron). Ook tijdens het werken kan sinaasappelolie een prettige ontspannende werking hebben waardoor sinaasappelolie zeer geschikt is voor high-stress omgevingen (bron).

Het ontstressende effect van sinaasappelolie komt niet alleen van pas op het werk. Ook thuis kunt u sinaasappelolie gebruiken voor haar ontspannende werking. Dit werkt niet alleen goed in uw werk of studieomgeving, maar ook in uw slaapkamer kunt u sinaasappelolie effectief toepassen. Wetenschappelijk onderzoek uit 2015 laat zien dat sinaasappelolie effectief kan zijn om slapeloosheid tegen te helpen gaan (bron).

Een ander belangrijk effect van sinaasappelolie is het verlagen van de bloeddruk. Het is wetenschappelijk aangetoond dat lucht met verdampte sinaasappelolie inademen een positief effect heeft op de bloeddruk (bron).

Hoe gebruik ik sinaasappelolie in aromatherapie?

De eenvoudigste manieren om sinaasappelolie in de lucht te brengen is met een (elektrische) verdamper of geurkaarsje. Maak de (verdunde) sinaasappelolie niet te heet, lauw tot warm is voldoende, de olie moet verdampen, niet verbranden. Als u etherische sinaasappelolie verdampt vanwege haar ontstressende effect zou u kunnen overwegen de olie te gebruiken samen met lavendelolie. Etherische lavendelolie staat er namelijk ook om bekend bij uitstek een rustgevende geur te zijn. Een andere lekkere combinatie is de combinatie met pepermuntolie. Deze combinatie geeft energie, en werkt meer als een oppepper.

Wilt u direct bergamotolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit sinaasappelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!